Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Συνάντηση ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ 21/09/2018

Συνάντηση ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ 21/09/2018

Αντιπροσωπεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Νεοφύτου συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ κύριο Παναγιώτη Ολύμπιο στις 20/9/2018.

Μετά τη διαβεβαίωση από τη ΣΗΔΗΚΕΚ για την από θέση Αρχή στήριξη ενός Δημόσιου καθετοποιημένου Οργανισμού, ακολούθησε διάλογος γύρω από τα καίριας σημασίας θέματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός που πιθανόν να επηρεάσουν την περαιτέρω πορεία του χωρίς να διαπιστωθεί διαφωνία όσον αφορά τους στόχους.

Το πρώτο βασικό θέμα είναι η ανάγκη συμμόρφωσης στις ρυθμιστικές αποφάσεις της ΡΑΕΚ για την υλοποίηση του λειτουργικού και Λογιστικού διαχωρισμού της ΑΗΚ κάτι που για να επιτευχθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου χρειάζεται να καταβληθεί μεγάλη και επίπονη προσπάθεια.

Στο θέμα του ανοίγματος της αγοράς και του ανταγωνισμού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με τις προσφορές για την εισαγωγή των Λογισμικών από τους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς και Διανομής κάτι που καθιστά αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος μέχρι την 1/7/2019.

Μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε επίσης ότι για να είναι έτοιμος ο Οργανισμός για τον ανταγωνισμό θα πρέπει να γίνει το γρηγορότερο η σωστή στελέχωση σε όλα τα επίπεδα, να βελτιωθεί η ποιότητα παροχής Υπηρεσιών και να προχωρήσουν με ταχύτητα έργα ανάπτυξης, όπως η δημιουργία νέας Μονάδας Παραγωγής για την οποία η ΑΗΚ έχει υποβάλει αίτηση για εγκατάσταση νέας Συμβατικής Μονάδας Παραγωγής για αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης στο εγγύς μέλλον, ή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα επιδιόρθωση και λειτουργία της Μονάδας 3 στο Βασιλικό, οι επεκτάσεις του Δικτύου σε σχέση με τα ΑΠΕ και η εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Όσον αφορά τη χρήση Φυσικού Αερίου σαν καύσιμο δεν είναι ορατός ακόμα ο τρόπος και ο χρόνος έλευσης και κατά πόσο θα επηρεάσει θετικά το τιμολόγιο. Όλα αυτά δημιουργούν εύλογες ανησυχίες που για να καθησυχαστούν θα πρέπει ο Οργανισμός, η Κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες να ανταποκριθούν προγραμματισμένα, γρήγορα και με επάρκεια ξεκαθαρίζοντας ότι όλοι θα εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση χωρίς να έχουν πίσω από το κεφάλι τους εναλλακτικές επιλογές που οδηγούν έμμεσα σε λύσεις ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Οι εκπρόσωποι της ΣΗΔΚΕΚ-ΠΕΟ ξεκαθάρισαν στο Γ.Δ. ότι υπό τις προϋποθέσεις αυτές η Συντεχνία και οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν τον Οργανισμό διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Όσον αφορά τα εργασιακά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν γρήγορα στην ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων, την πλήρωση κενών θέσεων με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, την εγκατάλειψη της μεθόδου Αγοράς Υπηρεσιών και την επίλυση των πολλών επί μέρους προβλημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα Ασφάλειας και Υγείας.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θα παρακολουθεί, θα ενημερώνει τους εργαζόμενους, θα προειδοποιεί και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασίζει για τις περαιτέρω ενέργειες.

ΑΠΟ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

21/9/18