Ανακοινώσεις

You are here:Αρχική»Ανακοινώσεις»Απαράδεκτες παρεμβάσεις στη διαδικασία προαγωγών της ΑΗΚ

Απαράδεκτες παρεμβάσεις στη διαδικασία προαγωγών της ΑΗΚ

Με εμφαντικές παρεμβάσεις και εξόφθαλμη παραβίαση των Αρχών της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης ξεκίνησαν από τα χαμηλότερά ιεραρχικά επίπεδά οι προαγωγές σε κενές θέσεις στην ΑΗΚ.

Τα τελευταία 5 χρόνια οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ καλούνταν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την παγοποίηση των κενών θέσεων και προαγωγών και κατά γενική ομολογία ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο.

Οι ίδιοι άνθρωποι που στις συγκεντρώσεις προσωπικού που προηγήθηκαν ενώ τους αποκαλούσαν σαν το μεγαλύτερο Κεφάλαιο του Οργανισμού την ίδια ώρα  άρχισαν με την πρώτη ευκαιρία, ακόμη και στο επίπεδο της θέσης Τεχνίτη, να μηχανεύονται τρόπους, να χειραγωγούν και να μαγειρεύουν το αποτέλεσμα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούν στον Οργανισμό, φτάνει να ικανοποιούν πολιτικές σκοπιμότητες και ημέτερους.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ γνωρίζει ότι αυτό το μαγείρεμα και η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων άρχισε και για τις κενές θέσεις προαγωγών στο πιο πάνω ιεραρχικό επίπεδο.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αισθάνεται την ανάγκη να υποδείξει ότι η ζημιά που γίνεται δεν είναι μόνο στο ποιος θα προαχθεί ή δεν θα προαχθεί. Με την τακτική της χειραγώγησης όλη η ιεραρχία εθίζεται στα φαινόμενα της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας και της εξάρτησης σε πολιτικές, παραταξιακές και προσωπικές σκοπιμότητες. Η επίκληση των «ποσοστών», του «δικού μας» και του «δικού σας» σαν απάντηση στην κριτική που δέχονται αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. το Γενικό Διευθυντή και τη Διεύθυνση του Οργανισμού να εγκαταλείψουν τις όποιες σκοπιμότητες και να επιδιώξουν και διασφαλίσουν όπως  στα πλαίσια της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και της ίσης μεταχείρισης όλου του προσωπικού  στην κάθε επόμενη κενή θέση προάγεται η δυνατόν ο καλύτερος ή η καλύτερη χωρίς χαρακτηρισμούς και χρωματισμούς γιατί αυτό απαιτεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του Οργανισμού και των εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καθηκόντος και από αίσθημα ευθύνης θα αντιδρά αναλόγως της περίπτωσης και θα συνεχίσει να καταγγέλλει δημόσια και όπου δει τέτοια φαινόμενα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

14/12/2018